Monday, November 2, 2009

Ketenangan Jiwa

Salam bahagia untuk semua pembaca blog ini,

Dalam entry J yang lepas memang bagaikan perkongsian perasaan J secara terbuka..J xtau knpe bleh secara tiba2 dtg mood itu..namun selepas J meluahkan segala perasaan dalam blog ini,ramai kawan J mula bertanya tentang kebenaran luahan hati J itu..nmpknya adalah juga kawan sejati di sekeliling J..

Tidak kisah la bagi J untuk semua itu..sekarang J redha dengan apa yang bakal berlaku dengan J..tapi kawan-kawan jangan terkejut jika perangai J berubah menjadi 1 tahap yang tidak pernah kamu semua jumpa..cara J sekarang cukup mudah..Apa yang J terima dripada individu tersebut, J akan balas balik dgn cara yang sama...

Kita lupakan pasal hal itu...kali ini J ingin membawa rakan-rakan semua untuk mencari ketenangan jiwa..Jiwa J agak kurang tenang..J perlukan udara segar dari luar..maka hari ini J kuar outing dengan beberapa org kawan untuk mencari sedikit ketenangan..selepas selesai kerja rasmi J..kita pergi menikmati makan tengahari yang berlainan dengan hari-hari biasa..

Inilah lunch J hari ini..agak special sedikit la...huhu

Spingy mee Tomyam with seafood

mango jus

Walaupun J keluar x g mne2...tp asalkan dpt kuar itu sdah memuaskan hati J..Balik smp kampus..seperti biasa relax jer dlm bilik.jiwa ini masih tidak dapat mendekati buku yang sepatutnya bermula ulangkaji untuk final..last2 roomate ajak pegi jogging..Demi menjaga badan,kami pon g la jogging dua round..haha (poyo jer ayat tu)...

Perkara yang tidak dapat J sangka..tiba tgh jalan tu terserempak dengan kete Dato NC..Dato turunkan tingkap melambai2 kt J...J terkejut..Datin pula dok dlm kete gelak jer kt J sebabkan gelagat Dato td itu..J rasa segan plak..hahaha

Selepas jogging segar cikit badan J...rasa mcm xproaktif plak skg..asyik dlm bilik jer..huhu So dinner time dah smp..trun ar kt cafe nk jengok2 de pe mknan untuk nk isi perut J ni hah...last2 hp bunyi...sape yg col ni no office jer...dah tau la..motif panggilan ini...HAHAHA =D kalo bukan ajak minum...ajak makan...huhu PZ la orgnyer..

Dalam keadaan J yang kurang selesa skg, tmbh plak PZ yang srabut ini..bgus la..sama2 kuar demi mencari ketenangan jiwa..kami kuar beli dinner dlu pas2 lepak kt Damansara...dpn umah someone...perumahan ctu msih bru..xrmai lg org msuk rumah..suasana di dpn umah itu mmg best..amat menyenangkan dengan udara segar + sejuk...

J dgn PZ yang agak sewey hari ini..siap berjalan2 kt tmn tu...hahaha (jgn marah guna perkataan itu) tp mmg padan dgn keperluan kami berdua kot..hahaha tp yg J xphm adalah pe yg PZ 2 serabut sgt...J sb psl stdy...yg dia tu??psl transformasi dlm idup kot... wahaha

Bkn 2 jer..kami berceter dlm kete mcmne mengenakan org yg kurang ajaq dlm jalanraya ni..PZ leh plak gelak smp pernafasan teresak-esak..hahah btol ka ayat J?? kira lantak jer la..mlm nie mmg xbpe btol da..then tutup lampu kete jln kt highway..

Ade lah byk lg ceter..apa2 pun..mmg J dpt release tension yang tersimpan dlm jiwa J ini ari ni.. semoga PZ yang serabut ini akan kembali normal...J yg tension ini dah ckup tenang then leh study..

Setakat itu sajalah untuk kali ini...

Khas untuk kawan J :

2 Nov - Ika (junior J)

3 Nov - Azmarley (Mili adik angkat J msa sek dlu)
- Masitah (senior debat)


hApPy biRthDaY~~~sElaMaT haRi JadI~~~sEmOgA mUrAh rEzEki~~~hiDuP bAhAgIa bErSaMa kEluArgA tErsAyAnG



7 comments:

elin said...

faster start study ya..
add oil add oil
sry ya..accidently found ur blog
=P

law said...

huhu...nvm la..so keep read my blog then u will know more about me here lol.. =)

ijan said...

cam knal jer ayat
"perlukan udara segar dari luar"
hehee btw gud luck for exam~
y e a~!

law said...

huhu..ayat sape 2.xingat la plak..
thanx!!!
all the best in final.. =)

ijau said...

senior ke?
thanks law.

law said...

senior la mas..ko kn tue drpd ak..
wahaha =D

aRien de GreaT said...

waaaaaaaaaa kok sin... terima kasih...
mili dh tawu dah blog kok sin...
t.q t.q.....

saaaaaaaayyyyaaaaaaannnngggggg kok sin... hihihihihi... :)

ni mili, gne blog akak...