Thursday, December 31, 2009

[2.0.1.0] lain ertinya

Sudah lama J xdapat nk update blog ini disebabkan kesibukan program lawatan ke Singapore pada 14&15 Dec dengan Egypt pada 19-30dec ini..

Happy New Year ! Happy 2010!

Namun,dalam hari pertama tahun baru 2010 ini semua orang dalam mood ceria dan gembira walaupun umur dah bertambah 1 lagi..ucapan sms tidak berhenti untuk hantar kepada kawan-kawan..semoga semua kawan-kawan gembira kita sudah ke tahun baru..

Tahun baru ini agak berbeza bagi diri J..perasaan J bercampur-campur selepas keluar makan malam dan minum bersama PZ dan jgak dik khaliq..J masih tercari-cari kenapa J ada perasaan ini..rupanya itu adalah signal keburukan kepada J..J bakal menghadapi suasana kurang selesa di sekeliling J...

Mood untuk sms sudah hilang..mood untuk meraihkan tahun baru sudah tiada..sepatutnya J gembira seperti kawan-kawan lain..Sebenarnya J jgak plan untuk berkongsi seribu satu jenis pengalaman semasa lawatan ke luar negara di sini akhirnya tidak kesampaian..

J sempat berchatting dengan seorang junior J..sblm ini dia pernah bgtau masalahnya semasa J masih di Mesir..namun kini masalah dia bertambah besar namun yang menyedihkan J dia kini belum bersedia untuk berkongsi dengan J lagi..J xmampu buat apa-apa untuk tolong dia..lama J cuba pujuk dia dan nasihatkan dia..namun itu hak dia..J akhirnya mengalah dan tidak terus memaksa dia..J berharap dia dapat membuat keputusan rasional skg..J sedih sb tidak mampu membantu apa-apa walaupun J tau dia ada masalah..

Mood J terus merundum mendadak selepas berchatting dengan dia sekian lama..J rasa sgt lain..tiba-tiba J mendapat berita drpd PZ yg kawan J AZIM ayah dia bru meninggal dunia bru xlama masuk ke tahun baru ini..sedih..apakah perasaan kawan J kini..J xdpt bayangkan kalau hal ini berlaku pada diri J..sb J xdpt blik ke umah langsung dalam cuti kali ini..J xnak pikirkan..

Bsk J bersama PZ akan menziarahi jenazah ayahnya sebelum dikebumikan...semua-semua ini adalah takdir Tuhan..tapi kenapa semuanya berlaku pada hari yang sama..pada hari pertama tahun baru ini..bukankah 2010 telah menjadi tahun yang kurang selesa sudah skg..

Bagaikan semua yang berlaku ini ingin memberi sedikit isyarat kepada J..J bakal menghadapi perlbagai dugaan dan rintangan dalam tahun ini..J hanya akan redha dan bersyukur selalu..pegangan J tetap sama..J percaya semua yang berlaku ada hikmah disebaliknya..

J berharap tiada lagi berita buruk yang bakal J terima dalam saat-saat terdekat ini..J xdapat nk melelapkan mata ini walaupun badan J sebenarnya sgt letih..J jgak berharap kawan J itu dpt byk bersabo..J ucapkan Tahziah..mgkn Tuhan lebih menyayangi dia..

Untuk junior J plak..J berharap dia dapat ingat apa yang telah J pesan kepadanya..J amat harapkan..mgkn ada orang rasa J menyibuk..tp bg J bukan..J lah orang dia luahkan masalahnya bermakna dia percaya pada J..J doakan spya dia dpt hadapi dugaan ini dengan tenang dan penuh rasional..

apakah erti 2.0.1.0 untuk anda semua plak??

No comments: